SOBOTA
SOBOTA 29 V 2023
Zupy
1. ŻUREK Z BIAŁĄ KIEŁBASKĄ | 6,00 |
400g |
2. BURACZKOWA | 5,00 |
400g |
Surówki
1. Z BIAŁEJ KAPUSTY | 3,62 |
1 porcja |
2. Z BURACZKÓW | 3,62 |
1 porcja |
3. Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ | 3,62 |
1 porcja |
Dania
główne
1. UDKO Z KURCZAKA W SOSIE POTRAWKOWYM | 14,78 |
180g+sos |
2. KARKÓWKA W SOSIE MAZURSKIM | 16,82 |
130g+sos |
3. KOTLET DROBIOWY Z PIERSI KURCZAKA A’LA SCHABOWY | 12,74 |
130g |
Danie dnia
1. KOPYTKA ZE SZPINAKIEM | 14,02 |
300g |
PIĄTEK
02 VI 2023
Zupy
1. OGÓRKOWA | 5,00 |
400g |
2. JARZYNOWA Z KASZĄ JAGLANĄ | 6,00 |
400g |
Surówki
1. Z BIAŁEJ KAPUSTY Z KUKURYDZĄ | 3,62 |
1 porcja |
2. WINEGRET | 3,62 |
1 porcja |
3. Z MARCHEWKI Z POREM | 3,62 |
1 porcja |
Dania
główne
1. PIECZEŃ Z SZYNKI WIEPRZOWEJ W SOSIE WŁASNYM | 17,07 | |
|
2. ŻEBERKA DUSZONE W SOSIE Z MUSZTARDOWO-MIODOWYM | 19,82 |
200g+sos |
3. KOTLET SCHABOWY TRADYCYJNY | 17,07 |
130g |
Danie dnia
1. NALEŚNIKI Z TWAROGIEM | 14,98 |
370g |
WTOREK
09 V 2023
Zupy
1. OGÓRKOWA | 5,00 |
400g |
2. GROCHOWA | 5,00 |
400g |
Surówki
1. WIELOWARZYWNA | 3,62 |
1 porcja |
2. MARCHEWKA Z JABŁKEM | 3,62 |
1 porcja |
2. Z CZERWONEJ KAPUSTY | 3,62 |
1 porcja |
Dania
główne
1.KOTLET WARMIŃSKI | 15,97 |
140g |
2. KOTLET SCHABOWY TRADYCYJNY | 17,07 |
130g |
3. STEK Z KARKÓWKI Z RUSZTU Z CEBULKĄ | 16,52 |
140g |
Dania Dnia
1. KOPYTKA ZE SKWARKAMI | 10,36 |
300g |
2. Z BIAŁEJ KAPUSTY | 3,62 |
150g |
ŚRODA
08 III 2023
Zupy
1. POMIDOROWA Z MAKARONEM | 5,00 |
400g |
2. PIECZARKOWA Z ZIEMNIAKAMI | 5,00 |
400g |
Surówki
1. Z CZERWONEJ KAPUSTY | 3,62 |
1 porcja |
2. Z KISZONEJ KAPUSTY | 3,62 |
1 porcja |
3. WIELOWARZYWNA | 3,62 |
1 porcja |
Dania
główne
1. KOTLET ZE SCHABU NA BOGATO | 16,82 | |
|
2. FILET Z DORSZA W SOSIE GRECKIM | 17,33 |
130g+70g sos |
3. KOTLET DROBIOWY PANIEROWANY ZAPIEKANY Z ANANASEM I SEREM | 15,29 |
140g |
Dania Dnia
|
10,38 | |
|
|
3,62 | |
|
ŚRODA
01 III 2023
Zupy
1. KRUPNIK JĘCZMIENNY NA ŻOŁĄDKACH | 7,00 |
400g |
2. OGÓRKOWA | 5,00 |
400g |
Surówki
1. BURACZKI GLAZUROWANE W MIODZIE | 4,13 |
1 porcja |
2. Z PEKIŃSKIEJ KAPUSTY | 3,62 |
1 porcja |
3. Z SELERA Z JABŁKIEM | 3,62 |
1 porcja |
Dania
główne
1. KOTLET ZE SCHABU NA BOGATO | 16,82 | |
|
2. KOTLET DROBIOWY Z PIERSI KURCZAKA W CHRUPIĄCEJ PANIERCE | 12,74 |
130g |
3. PULPECIKI W SOSIE POMIDOROWYM ZAPIEKANE Z SEREM | 14,78 |
160g |
Danie dnia
1. PIEROGI RUSKIE GRILLOWANE | 14,54 | |
|
CZWARTEK
23 II 2023
Zupy
1. PIECZARKOWA | 5,00 |
400g |
2. JARZYNOWA Z KASZĄ JAGLANĄ | 5,00 |
400g |
Surówki
1. WINEGRET | 3,50 |
1 porcja |
2. MIX SAŁAT Z SOSEM WINEGRET | 3,50 |
1 porcja |
3. Z BIAŁEJ KAPUSTY | 3,50 |
1 porcja |
Dania
główne
1. ESKALOP Z PIERSI KURCZAKA Z PIETRUSZKĄ | 12,50 |
140g |
2. SCHAB W SOSIE ŚMIETANOWYM | 15,50 | |
|
3. KURCZAK PIECZONY Z SOSEM PIECZARKOWYM | 15,50 |
200g |
Danie dnia
1. KLUSKI ZIEMNIACZANE ZE SKWARKAMI I TWAROGIEM | 11,00 |
300g |
PIĄTEK
24 II 2023
Zupy
1. GRZYBOWA Z KASZĄ | 6,00 |
400g |
2. SZCZAWIOWA Z JAJKIEM | 6,00 |
400g |
Surówki
1. Z MARCHEWKI Z POREM | 3,50 |
1 porcja |
2. Z BURACZKÓW | 3,50 |
1 porcja |
3. Z PEKIŃSKIEJ KAPUSTY | 3,50 |
1 porcja |
Dania
główne
1. KOTLET WARMIŃSKI | 14,50 |
140g |
2. FILET Z DORSZA W SOSIE GRECKIM | 17,00 |
130g+70g sos |
3. ZRAZIKI Z SZYNKI ZAWIJANE Z BOCZKIEM POD SOSEM A’LA BARBECUE | 16,50 |
200g |
Danie Dnia
1. KLUSKI ŚLĄSKIE Z BUŁECZKĄ I MASEŁKIEM | 9,50 |
350g |